‘Yaren en de zon’

Het is zomer en de tienjarige Yaren vertrekt op kamp. Ze is nerveus, want het is niet zomaar een kamp… nee, ze gaat naar een kamp voor kinderen die allemaal iemand belangrijk verloren hebben. Yaren’s mama is namelijk vier jaar geleden gestorven. En daar heeft ze het natuurlijk nog steeds moeilijk mee. 

Op dit rouwkamp botst Yaren op de enthousiaste spring-in-’t-veld Kato. Kato heeft vorig jaar haar papa verloren, maar gaat daar op een hele andere manier mee om dan Yaren. Het is het begin van een bijzonder kamp en een al even bijzondere vriendschap…

Documentairemakers Joren Slaets en Renate Raman maakten een prachtige minidocu op ons rouwkamp. ‘Yaren en de zon’ geeft een mooie inkijk in het leven van 2 meisjes die iemand dierbaar zijn verloren. Je krijgt tevens een mooi beeld over hoe het er op rouwkamp aan toe gaat.

Wat is Ket & Doc?

Ket & Doc, dat is ieder jaar vijf nieuwe kinderdocumentaires van Vlaamse bodem. In dit unieke format bekijk je de wereld telkens 15 minuten lang door de ogen van een kind. En hun verhalen zijn allemaal waargebeurd.

 

Aan de slag met ‘Yaren en de zon’ in de klas?

Bij de documentaires van Ket & Doc bestaan er lesfiches met opdrachten. Deze zijn terug te vinden in de filmcatalogus op de website van JEF. Zoek een specifieke titel en scroll op de filmpagina even naar onder.

 

Ket & Doc is een project van VAF, Ketnet & JEF

Wil je Yaren beter leren kennen?

Zij is één van onze straffe rolmodellen voor de jongerencampagne ‘Sharing=Caring’!

SPREAD THE LOVE
X