Inschrijven

Elk najaar organiseert Missing You een ontmoetingsdag voor jongvolwassenen. Op deze dag brengen we kinderen, jongeren, jongvolwassenen en ouders samen. Dit jaar is het thema ‘Rouw is als eb en vloed’.

Ben je tussen 6 en 30 jaar? Dan ga je, samen met een heleboel kinderen, jongeren en jongvolwassenen die ook iemand verloren, op creatieve wijze aan de slag met je verliesverhaal. Die dag is er ruimte om te praten over verlies en verdriet, én om lotgenoten te ontmoeten.

Vul hieronder alle gegevens in van jezelf of van de persoon die je wil inschrijven voor deze ontmoetingsdag. Tot binnenkort!
workshop 1: Muziekworkshop
workshop 2: Identiteit "wie ben ik nu jij er niet meer bent? " (volzet)
workshop 3: Rond herinneringen "wat je in je hart bewaart (volzet)

Praktische info

zaterdag 12 oktober 2019
Sint-Andreaslyceum (SASK), Fortuinstraat 29, 8310 Sint-Kruis (Brugge)
Op 10 min van Brugge station met bus 10 en bus 58 te bereiken

Kostprijs: 10 euro, over te schrijven op rekeningnummer BE21 0882 3738 8903 met de mededeling ‘Ontmoetingsdag 2019’

Wat moet je weten?

Kinderen - 6 tot 12 jaar

Kinderen – 6 tot 12 jaar

In de kindergroepen gaan we op een creatieve manier aan de slag rond het thema ‘Eb en vloed’. Dit betekent dat we het willen hebben over de momenten waarop je je nog heel verdriet voelt, maar ook over de momenten waarop je je al beter voelt. We zullen dit oa doen door middel van knutselopdrachten. Op deze dag maak je ook kennis met andere kinderen die een dierbare verloren zijn. Wij kijken er alvast naar uit om jullie te mogen verwelkomen. 

Jongeren - 12 tot 16 jaar

Jongeren – 12 tot 16 jaar

Als het aan de kust net vloed geweest is dan zie je allerlei zaken die de zee vanuit haar overweldigende kracht met zich meebracht. Schelpen, touw, stukken hout, stenen,… Allemaal gehavend en verweerd door in de zee rond te dobberen. Soms dreven ze rustig mee, soms moesten ze een storm trotseren. Als je rouwt om iemand die je graag ziet voelt het vaak net zo. Wat je voelt, denkt en ervaart is net als de getijden, met ups en downs. In deze workshop gebruik je een tak drijfhout als symbool voor de ruwe pijn die je reeds doorstond, maar ook voor jouw ferme drijfkracht om boven water te blijven en niet op te geven. Aan deze tak drijfhout knoop je met een macramétechniek een hanger uit touw vast. Daarin is plaats voor een potje met een vergeet-me-nietje dat jij op jouw manier verder uitwerkt (versieren, foto erin verwerken, herinneringszin of stukjes muziektekst erbij plaatsen, boodschap in een miniflesje eraan vast te knopen, enz.). Misschien krijgt dit werk nadien wel een speciaal plekje in jouw kamer?

Jongvolwassenen - 16 tot 30 jaar

Jongvolwassenen – 16 tot 30 jaar

Keuze workshop 1: Steun, erkenning en stilstaan bij je verhaal op de tonen van muziek.

In de voormiddag leren we elkaar en jullie unieke verliesverhalen kennen (je zegt enkel wat je wilt zeggen). In de namiddag gaan we samen op een creatieve manier aan de slag met ons verlies, door op muziek een tekst te maken die ons troost, erkenning, steun en hoop geeft. Je hoeft helemaal niet muzikaal te zijn om mee te doen, we gaan samen op zoek naar woorden en muziek die recht doen aan jouw verhaal. Bespeel je zelf een instrument dan mag je dit meebrengen.

Keuze workshop 2: Wat je in je hart bewaart, raak je nooit meer kwijt.
We hebben allemaal herinneringen. Mooie, maar soms ook minder mooie. Herinneringen om te koesteren of die we liever vergeten. Op het ene moment word je overspoeld door je herinneringen, een andere keer is het fijn om eraan terug te denken. Hoe ga je hiermee om? Hoe kan je herinneringen vasthouden of een plaats geven? Samen proberen we een antwoord te zoeken op deze vragen en delen we ervaringen met elkaar. Als afsluiter gaan we creatief aan de slag met onze herinneringen.
Keuze workshop 3: Wie ben ik nu jij er niet meer bent.

Nu jij weg bent zal niks nog ooit hetzelfde zijn. Zal ik niet meer dezelfde zijn. Wie ben ik eigenlijk? En waar wil ik naartoe? Laat ik mijn ware ik zien? Of zet ik vaak mijn masker op? Wat toon ik en wat stop ik weg? Laat ik achter mijn masker kijken en verleen ik toegang tot mijn hart? Of is mijn masker stilaan mijn echte gelaat geworden? Hoe bescherm ik mezelf om niet opnieuw gekwetst te raken? Biedt de veiligheid van de groep me ruimte om ook een keer mezelf te zijn? Me te openen voor lotgenoten. Samen naar de pijn te kijken.

In deze workshop werken we rond identiteit door met selfies en een spiegel onszelf en elkaar te ontdekken en te delen wat we daarbij voelen. Of juist niet. Ik zie wat jij niet ziet. Dit is de plek om jezelf te zijn. Of om jezelf tegen te komen. Om een compliment te durven aanvaarden. Om af te ronden gaan we creatief aan de slag met maskers.

Ouders

Ouders

In de oudergroep leren we elkaar beter kennen en luisteren we naar elkaars verhaal. Er is ruimte om ervaringen uit te wisselen. We staan stil bij wat jou helpt in je rouwproces en hoe jij jouw kind kan ondersteunen in zijn/haar rouw. Dit doen we aan de hand van concrete tips en methodieken waar jullie thuis mee verder kunnen.

Verloop van de dag

09u15: Onthaal

09u45: Welkomstwoord

10u00: Ochtendprogramma

12u15: Lunch

13u15: Namiddagprogramma

16u00: Gezamenlijk afsluitmoment

17u00: Einde

SPREAD THE LOVE
X