Ik ken iemand die rouwt

Een dierbare verloren, wat nu?

Missing You is een vrijwilligersorganisatie in Vlaanderen die ondersteuning biedt aan kinderen, jongeren en jongvolwassenen (6 tot 30 jaar) die een dierbare verloren. De focus van Missing You is lotgenotencontact. Door leeftijdsgenoten te ontmoeten die eveneens een verlies hebben meegemaakt, ontdekken zij dat wat ze voelen normaal is, vinden ze steun en (h)erkenning bij elkaar en kunnen ze van elkaar leren hoe zij met hun verlies kunnen omgaan.

Zo organiseren we een ontmoetingsdag in het najaar, een rouwkamp in de zomer en maandelijkse open én gratis praatgroepen in verschillende Vlaamse steden voor de drie leeftijdscategorieën. Missing You vindt het belangrijk om de omgeving (familie, onderwijs, jeugdwerk) van jonge rouwenden te sensibiliseren, adviseren en ondersteunen in hun omgang met kinderen en jongeren in rouw. Dit doen we onder andere door vormingen op maat aan te bieden.

Rouwen, wat is dat?

Als je iets of iemand waardevol verliest, dan rouw je om wat er niet meer is.

Rouwen uit zich zowel in positieve als negatieve gevoelens, gedachten en gedragingen als in het lichaam.

Iedereen rouwt op zijn of haar unieke manier en op zijn of haar eigen tempo, wat bij 90% op een gezonde manier verloopt. Eén juiste, normale manier van rouwen bestaat dus niet!

Rouwen doe je levenslang, maar het zal doorheen de tijd een andere vorm aannemen bv. de intensiteit van de pijn en het verdriet neemt af.

Onthoud vooral dat rouwen een normale reactie is op een abnormale situatie!

Hoe rouwen kinderen en jongeren?

Dierbare verloren Rouwen per leeftijd Missing You
SPREAD THE LOVE
X