Meer aanbod voor kinderen

Begeleiding voor kinderen die iemand verloren hebben

Centra geestelijke gezondheidszorg

Het CGG organiseert groepstherapie voor kinderen die iemand verloren zijn! Zit jij in het 4de, 5de of 6de leerjaar en wil je graag praten met anderen over jouw verlies? Kan jij in Leuven geraken? Ga dan eens een kijkje nemen op hun site en vraag wat meer uitleg aan een volwassene in je buurt!

De sokken van de olifant

‘De sokken van de olifant’ wil je graag helpen met je verdriet. Je kan een volwassene vragen om eens samen een bezoekje te gaan brengen!

Tejo

Kinderen vanaf 10 jaar die graag eens met iemand willen praten kunnen dat doen bij de jongerentherapeuten in Antwerpen, Mechelen, Gent en Ronse.

Awel

Wil je graag praten met een volwassene over hoe je je voelt, over wat te doen of over wat er allemaal aan het gebeuren is? Medewerkers van Awel staan voor je klaar: je kan ze bellen of chatten of mailen!

OVK

Is je broer of zus gestorven in een verkeersongeval? Dan kan je terecht bij OVK. Ze hebben ook een mooie sterrenhemel waar je een sterretje kan maken voor je overleden broer, zus, neef, nicht, vriend, vriendin … 

Kankerspoken

Voor kinderen en jongeren met een vader of moeder met kanker en voor iedereen die daar mee te maken heeft.

Worldwide Candle Lighting Vlaanderen

Worldwide Candle Lighting Vlaanderen brandt kaarsjes voor hen op de nationale herdenkingsdag voor overleden kinderen.

In de Wolken

Hier vind je een toffe boekenlijst over rouwen, je kan er rouwkaartjes bestellen, uitleg vinden over rouw …

Zelfmoordlijn

Zit je met gedachten of vragen over zelfdoding, dan kan je gratis bellen of chatten met de zelfmoordlijn.

Therapeuten verbonden aan Missing You

Els Rogier

Regio: Gent

Leeftijdsgroep: kinderen, jongeren en jongvolwassenen (6-25 jaar) en hun gezin

Website: www.goedmoed.be

Worstel jij met een overlijden? Staat jouw wereld even op zijn kop? Als je iemand verliest van wie je houdt, dan verandert opeens je hele leven. De impact is groot, zeker als je jong bent. Je voelt je misschien erg alleen of niet begrepen door anderen. Het is heel normaal dat je het daar moeilijk mee hebt. Het helpt om met deze gevoelens en gedachten aan de slag te gaan. Dus raap je moed bijeen. Want Goedmoed is er voor jou, als jij er klaar voor bent…

Els Rogier
Land van Waaslaan 161
9000 Gent
0472/72.01.84
els@goedmoed.be

DE CARAVAN  – SAMEN OP WEG

Regio: Evergem

Leeftijdsgroep: kinderen, jongeren en jongvolwassenen (6-25 jaar) en hun gezin

Website: www.decaravansamenopweg.be

De caravan is een plek waar elk kind en elke jongere zichzelf mag zijn. Voelen wat ze voelen en samen met mij op zoek gaan naar wat het is dat ze nodig hebben. Op hun tempo en hun manier.

Rouwen is voor iedereen anders en uniek. De één heeft het nodig om in gesprek te gaan, terwijl de ander liever een creatieve manier gebruikt om elk gevoel te uiten. En sommigen duwen alles mooi naar binnen…

Stap voor stap gaan we op pad om te durven voelen, te durven uiten, door de pijn gaan in plaats van ze weg te stoppen.

Rouwen is niet alleen verdriet, maar kan ook veel andere  emoties in je naar boven brengen. Welke? Waar komen ze vandaan? Hoe kan ik ze kleiner maken?

Hier kan je gooien, roepen, stil zijn, schrijven, praten, huilen…alles kan zolang het jou maar helpt.

 

Ilse Verdegem

Drogenbroodstraat 104a

9940   Evergem

Gsm: 0472 92 35 21

Mail: decaravan.samenopweg@gmail.com

Suzanne Keyaerts

Regio: Vlaams-Brabant, Nossegem nabij Zaventem

Leeftijdsgroep: kleuters, kinderen, jongeren, adolescenten en volwassenen, koppels en gezinnen

Website: www.praktijkpsychotherapie.be

Ik ben reeds 6 jaar begeleidster bij ‘Missing You’ en ik draag deze vzw een warm hart toe. Ook werk ik in mijn therapiepraktijk met verlieservaringen. De therapie is voor iedereen die te maken kreeg met het verlies van een grootouder, vader of moeder, broer of zus, goede vriend/vriendin, … Dit kan gaan om een onverwacht overlijden of door ziekte, ongeval of zelfdoding. Recent of lang geleden. Sommigen hebben kort na een overlijden behoefte aan extra steun, anderen pas na maanden of jaren. Daarnaast organiseer en begeleid ik jaarlijks een rouwgroep voor volwassenen.

Suzanne Keyaerts

Praktijk voor Systeempsychotherapie
Guldendelle 15
1930 Nossegem
0498/110 251
praktijkpsychotherapie@gmail.com

Hedwig Bogaerts

Regio: Leuven/Mechelen

Leeftijdsgroep: vanaf 9 jaar

Website: www.degroeipraktijk.be/ www.bespreekbaar.be

Iemand verliezen brengt veel teweeg. Er is pijn, verdriet, boosheid en/of onmacht. Die gevoelens zijn overweldigend. Vind je ’t ook moeilijk om nog plezier te maken en blij te zijn?

Rouwen is schipperen tussen al deze emoties. Voel je de nood om je gevoelens rond het verlies te delen? We zoeken samen naar een manier om ze vorm te geven. We doen dat door erover te praten, maar misschien kunnen we ook dingen maken (tekenen, kleien, iets knutselen) om het verlies een plaats te geven. We zoeken samen naar een manier die bij het best bij jou past.

 

SPREAD THE LOVE
X