Ontmoetingsdag

Elk najaar organiseert Missing You een ontmoetingsdag voor kinderen. Op deze dag brengen we kinderen, jongeren, jongvolwassenen en ouders samen. Dit jaar is het thema ‘In verbinding met jou’.

Ben je nieuwsgierig naar hoe zo’n ontmoetingsdag eruit ziet? Hier vind je een filmpje van onze ontmoetingsdag in 2016, gemaakt door één van onze deelnemers!

De ontmoetingsdag zal doorgaan op zaterdag 12 oktober 2019. (meer informatie hierover volgt later!)

Ben je tussen 6 en 12 jaar? Dan ga je, samen met andere jongeren die ook iemand verloren, op creatieve wijze aan de slag met je verliesverhaal. Vandaag is er ruimte om te praten over verlies en verdriet, én om lotgenoten te ontmoeten.

Workshop op ontmoetingsdag voor kinderen: Wanneer je iemand verliest, kan het gemis diep in jouw hart zo koud aanvoelen als een steen. Maar naast die koude is er ook ruimte voor warmte zoals bij het ophalen van fijne herinneringen die jij jou met verbinden met de dierbare die jij verloor. Deze warmte en koude, die eeuwige herinneringen laten we tot zijn recht komen aan de hand van steen vilten.

Je kiest een steen waar je de naam van jouw dierbare of een herinnering in schrijft en kiest kleuren wol die bij jullie bieden passen. Met warm water vilten we de koude steen en komen we zo tot een kleurrijk resultaat. We vilten die dag een steen, de draden verweven zich, net zoals jij jouw dierbare in jouw verdere leven verweeft. 

Programma

09u15: Onthaal

09u45: Welkomstwoord

10u: Ochtendprogramma

12u15: Lunch

13u15: Namiddagprogramma

16u00: Gezamenlijk afsluitmoment

17u00: Einde

 

Ook ouders zijn welkom op deze dag, contacteer ons voor meer info.

Heb je vragen of opmerkingen? Dan kan je terecht bij greet@missingyou.be.

Inschrijven voor de ontmoetingsdag

Om je in te schrijven voor de ontmoetingsdag, vul je het contactformulier in of mail je naar greet@missingyou.be.

Check onze kalender

met alle activiteiten voor kinderen

juli 2019

Leeftijd:

Kinderen

Regio:

Alles

08jul(jul 8)08:0013(jul 13)17:00Rouwkamp

Aanbod van anderen

Verschillende collega’s en andere organisaties bieden diverse programma’s aan voor jongeren in rouw. Op deze link vind je alvast een overzicht.

SPREAD THE LOVE
X