Ontmoetingsdag

Zondag 11 oktober 2020

Elk najaar organiseert Missing You een ontmoetingsdag voor jongvolwassenen. Op deze dag brengen we kinderen, jongeren, jongvolwassenen en ouders samen.

Ben je tussen 16 en 30 jaar?
Dan ga je, samen met andere jongeren die ook iemand verloren, op creatieve wijze aan de slag met je verliesverhaal. Vandaag is er ruimte om te praten over verlies, verdriet én om lotgenoten te ontmoeten.

Als jongvolwassene kan je kiezen tussen 3 verschillende workshops:

Mijn koffer vol emoties 

Men zegt wel eens dat emoties de “kruiden van het leven” zijn…dat ze het leven de moeite waard maken. Ze laten je voelen dat je leeft, en dat geldt voor alle emoties. Bij het verlies van een dierbaar iemand worden we soms overspoeld door emoties. Herken jij dit ook? En hoe ga jij hiermee om? Bestaat er zoiets als positieve en negatieve gevoelens? We duiken samen in onze koffer vol emoties. Proberen een antwoord te zoeken op onze vragen en delen ervaringen met elkaar. Als afsluiter geven we creatief vorm aan onze emoties.


De ‘onzichtbare’ rugzak van het leven 

Iedereen draagt in zijn leven een onzichtbare rugzak mee. Met daarin vreugde en zorgen.
De rugzak kan soms zwaar zijn en op een ander moment vederlicht.
Af en toe blijft er wat ruimte over, maar soms kan de rugzak niet meer dicht…
Vanaf je prilste begin als tot de dag tot vandaag, je hele levensweg draag je deze steeds met je mee.
Je vraagt je af hoe het zou zijn als je rugzak eens minder zwaar zou aanvoelen en je vederlicht door het leven kon fladderen.
Laten we samen aan de slag gaan om je rugzak minder zwaar te maken, dit doen we via fijne gesprekken en een creatieve opdracht.


Reis der herinneringen 

We beginnen met een blanco pagina (figuurlijk dan). Er zijn goeie en slechte herinneringen van je dierbare of geliefde die je verloren hebt. Deze herinneringen verdwijnen soms op de achtergrond of vervagen, zeker als de jaren voorbijgaan. Soms zijn ze (plots) weer aanwezig op de voorgrond door omstandigheden. Je gaat individueel of in een kleine groepje herinneringen bovenhalen en hiermee aan de slag. We creëren samen jouw boek met herinneringen gelinkt aan het verleden en het nu. Hierin bundelen we het  mooiste en de zachtste herinneringen van jouw dierbare. Wat breng je mee? foto of iets tastbaar, een klein voorwerp, een tekst/citaat/paragraaf uit een boek…

Ook ouders zijn welkom op deze dag.

Verloop van de dag

09u15: Onthaal

09u45: Welkomstwoord

10u00: Ochtendprogramma

12u15: Lunch

13u15: Namiddagprogramma

16u00: Gezamenlijk afsluitmoment

17u00: Einde

Locatie

Blinkhuis
Vlaanderenstraat 53
9000 Gent

Bereikbaarheid


Auto
: komende van de autosnelweg E17/E19/E40 neem je de afrit Gent-centrum en volg je de aanwijzingen naar de ondergrondse parking Gent – Zuid. Van daar is het slechts 5 minuutjes wandelen naar het Blinkhuis.

Openbaar vervoer
:
Je kan de trein nemen naar het treinstation Gent-Sint-Pieters of Gent-Dampoort.

Van aan Gent-Sint-Pietersstation
kan je de tram 2 richting Gentbrugge/Melle nemen en afstappen aan de tramhalte Lippensplein.
Of bus 55 (richting Zelzate), 57 (richting Watervliet), 58 (richting Eeklo/Brugge), 70 (richting Oostakker), 71 (richting Oostakker), 72 (richting Oostakker),
73 (richting Oostakker/Zelzate/Wachtebeke), 74 (richting Zaffelare/Lokeren), 76 (richting Lochristi/Wachtebeke), 77 (richting Lochristi/Beervelde), 78 (richting Lochristi/Lokeren) en afstappen aan de bushalte Gent Zuid.

Van aan Gent-Dampoort station kan je de bus 70 (richting Zwijnaarde), 71 (richting Nazareth), 72 (richting Merelbeke), 73 (richting Gent-Sint-Pieters), 74 (richting Gent-Sint-Pieters), 76 (richting De Pinte), 77 (richting Deinze), 78 (richting De Pinte/Zevergem) en afstappen aan de bushalte Gent Zuid.

Prijs

– DE JONGVOLWASSENENGROEP IS VOLZET –

Inschrijven

– DE JONGVOLWASSENENGROEP IS VOLZET –

Ben je nieuwsgierig naar hoe zo’n ontmoetingsdag eruit ziet?

Hieronder kan je filmpjes bekijken van vorige ontmoetingsdagen.

Ontmoetingsdag 2015

Ontmoetingsdag 2016

Ontmoetingsdag 2017

Check onze kalender

met alle activiteiten voor jongvolwassenen

mei 2021

Leeftijd:

Jongvolwassenen

Regio:

Alles

17mei19:00Jongvolwassenengroep - Brugge

17mei19:00Jongvolwassenengroep - Gent

25mei19:00Jongvolwassenengroep - Leuven

27mei19:00Jongvolwassenengroep - Antwerpen

31mei19:00Jongvolwassenengroep - Hasselt

SPREAD THE LOVE
X