Ontmoetingsdag

zaterdag 12 oktober 2019

Elk najaar organiseert Missing You een ontmoetingsdag voor jongvolwassenen. Op deze dag brengen we kinderen, jongeren, jongvolwassenen en ouders samen. Dit jaar is het thema ‘Rouw is als eb en vloed’.

Ben je tussen 16 en 30 jaar? Dan ga je, samen met andere jongeren die ook iemand verloren, op creatieve wijze aan de slag met je verliesverhaal. Vandaag is er ruimte om te praten over verlies en verdriet, én om lotgenoten te ontmoeten. Als jongvolwassene kan je kiezen tussen 3 verschillende workshops. Je leest hieronder welke dat zijn.

Ook ouders zijn welkom op deze dag.

Keuze workshop 1: Steun, erkenning en stilstaan bij je verhaal op de tonen van muziek

In de voormiddag leren we elkaar en jullie unieke verliesverhalen kennen (je zegt enkel wat je wilt zeggen). In de namiddag gaan we samen op een creatieve manier aan de slag met ons verlies, door op muziek een tekst te maken die ons troost, erkenning, steun en hoop geeft. Je hoeft helemaal niet muzikaal te zijn om mee te doen, we gaan samen op zoek naar woorden en muziek die recht doen aan jouw verhaal. Bespeel je zelf een instrument dan mag je dit meebrengen.

Keuze workshop 2: Wat je in je hart bewaart, raak je nooit meer kwijt
We hebben allemaal herinneringen. Mooie, maar soms ook minder mooie. Herinneringen om te koesteren of die we liever vergeten. Op het ene moment word je overspoeld door je herinneringen, een andere keer is het fijn om er aan terug te denken. Hoe ga je hiermee om? Hoe kan je herinneringen vasthouden of een plaats geven? Samen proberen we een antwoord te zoeken op deze vragen en delen we ervaringen met elkaar. Als afsluiter gaan we creatief aan de slag met onze herinneringen.
Keuze workshop 3: Wie ben ik nu jij er niet meer bent

Nu jij weg bent zal niks nog ooit hetzelfde zijn. Zal ik niet meer dezelfde zijn. Wie ben ik eigenlijk? En waar wil ik naartoe. Laat ik mijn ware ik zien? Of zet ik vaak mijn masker op? Wat toon ik en wat stop ik weg? Laat ik achter mijn masker kijken en verleen ik toegang tot mijn hart? Of is mijn makser stilaan mijn echte gelaat geworden? Hoe bescherm ik mezelf om niet opnieuw gekwetst te raken? Biedt de veiligheid van de groep me ruimte om ook een keer mezelf te zijn. Me te openen voor lotgenoten. Samen naar de pijn te kijken.

In deze workshop werken we rond identiteit door met selfies en een spiegel onszelf en elkaar te ontdekken en te delen wat we daarbij voelen. Of juist niet. Ik zie wat jij niet ziet. Dit is de plek om jezelf te zijn. Of om jezelf tegen te komen. Om een compliment te durven aanvaarden.Om af te ronden gaan we creatief aan de slag met maskers.

Verloop van de dag

09u15: Onthaal

09u45: Welkomstwoord

10u00: Ochtendprogramma

12u15: Lunch

13u15: Namiddagprogramma

16u00: Gezamenlijk afsluitmoment

17u00: Einde

Locatie

Sint-Andreaslyceum (SASK), Fortuinstraat 29, 8310 Sint-Kruis (Brugge)
Op 10 min van Brugge station met bus 10 en bus 58 te bereiken

Prijs

10 euro, over te schrijven op rekeningnummer BE21 0882 3738 8903 met de mededeling ‘Ontmoetingsdag 2019’

Ben je nieuwsgierig naar hoe zo’n ontmoetingsdag eruit ziet? Hier vind je een filmpje van onze ontmoetingsdag in 2016, gemaakt door één van onze deelnemers!

Vragen?

Heb je een vraag? Stel ze via het contactformulier of mail naar greet@missingyou.be.

Check onze kalender

met alle activiteiten voor jongvolwassenen

november 2019

Leeftijd:

Jongvolwassenen

Regio:

Alles

18nov19:0021:00Praatgroep Jongvolwassenen Brugge

22nov19:0021:30Praatgroep Jongvolwassenen Sint-Niklaas

25nov19:0021:30Praatgroep Jongvolwassenen Gent

25nov19:0021:30Praatgroep Jongvolwassenen Hasselt

28nov19:3021:30Praatgroep jongvolwassenen Antwerpen

SPREAD THE LOVE
X