Meer aanbod voor jongeren

Begeleiding voor jongeren die iemand verloren hebben

 

OVK

Is je broer of zus gestorven in een verkeersongeval? Dan kan je terecht bij OVK. Ze hebben ook een mooie sterrenhemel waar je een sterretje kan maken voor je overleden broer, zus, neef, nicht, vriend, vriendin, …

IJD, jongerenpastoraal

IJD, een katholieke organisatie, organiseert praatgroepen voor jongeren die iemand verloren zijn.

Werkgroep Verder

Is de persoon die overleden is, gestorven door zelfdoding? Dan kan je terecht bij Werkgroep Verder. Ga maar eens een kijkje nemen op hun site.

Het Huis van Troost

Je kan binnenwandelen in het Huis van Troost in Gent om te praten over je verlies.

De sokken van de olifant

‘De sokken van de olifant’ wil je graag helpen met je verdriet. Ze hebben koestertassen en troostkoffers.

Troost voor tranen

Dit is een prachtige Nederlandse website over verlies & rouw en leven & dood van en voor jongeren uit verschillende culturen. Op deze website vind je verhalen van jongeren, maar ook van geestelijk verzorgers en bekende en minder bekende Nederlanders over verlies, liefde, dromen, spiritualiteit en geloof.

Jongeren in Rouw

Deze Nederlandse organisatie biedt hulp aan jongeren die iemand verloren.

In de Wolken

Dit is een Nederlandse organisatie die zich inzet voor mensen die iemand verloren, vooral voor kinderen en jongeren. Op de website kan je kan een interessante boekenlijst over rouwen vinden, je kan er rouwkaartjes bestellen, informatie vinden over rouw …

JAC

Bij het JAC kan je terecht om te praten: je kan op heel veel plaatsen in Vlaanderen langsgaan voor een gesprek, je kan ook chatten, mailen of bellen met een hulpverlener!

Awel

Wil je graag praten over hoe je je voelt, over wat te doen of over wat er allemaal gebeurt? Medewerkers van Awel staan voor je klaar: je kan ze bellen of chatten of mailen!

Tejo

Jongeren tot 20 jaar die graag eens met iemand willen praten, kunnen langsgaan bij de jongerentherapeuten van Tejo in Antwerpen, Mechelen, Ronse en Gent.

Tele-onthaal

Tele-onthaal staat dag en nacht klaar om via de telefoon met jou te praten. Ook zijn er iedere dag momenten waarop je met een hulpverlener kan chatten.

Kankerspoken

Voor kinderen en jongeren met een vader of moeder met kanker en voor iedereen die daar mee te maken heeft.

Worldwide Candle Lighting Vlaanderen

Is het een broer of zus die overleden is, of een neef, nicht, vriend of vriendin? Worldwide Candle Lighting Vlaanderen brandt kaarsjes voor hen op de nationale herdenkingsdag voor overleden kinderen.

Hello My dear

Hier kan je verhalen, herinneringen, foto’s en filmpjes van iemand verzamelen en zo een levenslijn maken.

De Bleekweide

Voor therapeutische begeleiding kan je terecht bij de Bleekweide o.l.v. Lut Celie.

Zelfmoordlijn

Zit je met gedachten of vragen over zelfdoding, dan kan je gratis bellen of chatten met de zelfmoordlijn.

Samen Verder van UP – KULeuven

Zij bieden vijf avonden aan met lotgenoten. Ze vertellen en luisteren naar ieders verhaal, maar we brengen ook een ‘herinnerding’ mee, kijken naar een filmpje, doen babbeltjes per twee, tekenen ons eigen ‘land van rouw’, kiezen gedichten en foto’s uit en ontdekken onze krachtbronnen… In een kennismakingsgesprek ‘live’ of via de telefoon kan je beslissen of deze groep iets voor jou is.

 

 

Therapeuten verbonden aan Missing You

Els Rogier

Regio: Gent

Leeftijdsgroep: kinderen, jongeren en jongvolwassenen (6-25 jaar) en hun gezin

Website: www.goedmoed.be

Worstel jij met een overlijden? Staat jouw wereld even op zijn kop? Als je iemand verliest van wie je houdt, dan verandert opeens je hele leven. De impact is groot, zeker als je jong bent. Je voelt je misschien erg alleen of niet begrepen door anderen. Het is heel normaal dat je het daar moeilijk mee hebt. Het helpt om met deze gevoelens en gedachten aan de slag te gaan. Dus raap je moed bijeen. Want Goedmoed is er voor jou, als jij er klaar voor bent…

Els Rogier
Land van Waaslaan 161
9000 Gent
0472/72.01.84
els@goedmoed.be

 

 

 

De caravan  – samen op weg

Regio: Evergem

Leeftijdsgroep: kinderen, jongeren en jongvolwassenen (6-25 jaar) en hun gezin

Website: www.decaravansamenopweg.be

De caravan is een plek waar elk kind en elke jongere zichzelf mag zijn.

Voelen wat ze voelen en samen met mij op zoek gaan naar wat het is dat ze nodig hebben.

Op hun tempo en hun manier.

 

Rouwen is voor iedereen anders en uniek. De één heeft het nodig om in gesprek te gaan, terwijl de ander liever een creatieve manier gebruikt om elk gevoel te uiten. En sommigen duwen alles mooi naar binnen…

 

Stap voor stap gaan we op pad om te durven voelen, te durven uiten, door de pijn gaan in plaats van ze weg te stoppen.

 

 

Rouwen is niet alleen verdriet, maar kan ook veel andere  emoties in je naar boven brengen. Welke? Waar komen ze vandaan? Hoe kan ik ze kleiner maken?

Hier kan je gooien, roepen, stil zijn, schrijven, praten, huilen…alles kan zolang het jou maar helpt.

 

 

Ilse Verdegem

Drogenbroodstraat 104a

9940   Evergem

Gsm: 0472 92 35 21

Mail: decaravan.samenopweg@gmail.com

 

Suzanne Keyaerts

Regio: Vlaams Brabant, Nossegem nabij Zaventem

Leeftijdsgroep: kleuters, kinderen, jongeren, adolescenten en volwassenen, koppels en gezinnen

Website: www.praktijkpsychotherapie.be

Ik ben reeds 6 jaar begeleidster bij ‘Missing You’ en ik draag deze vzw een warm hart toe. Ook werk ik in mijn therapiepraktijk met verlieservaringen. De therapie is voor iedereen die te maken kreeg met het verlies van een grootouder, vader of moeder, broer of zus, goede vriend/vriendin, … Dit kan gaan om een onverwacht overlijden of door ziekte, ongeval of zelfdoding. Recent of lang geleden. Sommigen hebben kort na een overlijden behoefte aan extra steun, anderen pas na maanden of jaren. Daarnaast organiseer en begeleid ik jaarlijks een rouwgroep voor volwassenen.

Suzanne Keyaerts
Praktijk voor Systeempsychotherapie
Guldendelle 15
1930 Nossegem
0498/110 251
praktijkpsychotherapie@gmail.com

Hedwig Bogaerts

Regio: Leuven/Mechelen

Leeftijdsgroep: vanaf 9 jaar

Website: www.degroeipraktijk.be/ www.bespreekbaar.be

Iemand verliezen brengt veel teweeg. Er is pijn, verdriet, boosheid en/of onmacht. Die gevoelens zijn overweldigend. Vind je ’t ook moeilijk om nog plezier te maken en blij te zijn?

Rouwen is schipperen tussen al deze emoties. Voel je de nood om je gevoelens rond het verlies te delen? We zoeken samen naar een manier om ze vorm te geven. We doen dat door erover te praten, maar misschien kunnen we ook dingen maken (tekenen, kleien, iets knutselen) om het verlies een plaats te geven. We zoeken samen naar een manier die bij het best bij jou past.

Saskia Szepansky

Regio: Leuven/Aarschot

Leeftijdsgroep: vanaf 16 jaar

Website: www.ikrouwvanjou.be

Iemand die doodgaat, laat een leegte achter. Dat doet pijn, roept verdriet op en kwaadheid, onmacht. Maar ook mededogen en zoete herinneringen. Kortom: we rouwen om degene die gestorven is.

Het verlies, de emoties tastbaar maken, helpt. Dat kan op allerhande manieren. Door te schilderen, iets te maken, oude kleren van de overledene te ver-maken tot iets anders, een voorbijgaande constructie te zetten in een bos…. We vinden altijd een vorm die voor jou passend is.

SPREAD THE LOVE
X