Op rouwkamp

Zing, vecht, huil, lach, speel en leef!

Soms heel stil en dan weer heel erg luid.

Met een traan en een lach.

Als de meeste jongeren denken aan een kamp, denken ze aan een ontspannen sfeer en prettige vakantiemomenten. Maar soms is op kamp gaan niet gemakkelijk, zeker als je iemand verloren bent die je erg graag ziet.

Op het Missing You rouwkamp voor jongeren ontmoet je leeftijdsgenoten die net als jij iemand verloren zijn. Samen praten we over de persoon die jij mist. We maken tijd voor jouw verlies. Via creatieve work­shops beelden we de ervaringen uit waar we geen woorden voor vinden.

Rouwkamp voor kinderen Rouwkamp voor jongeren Rouwkamp voor jongvolwassenen Missing You

Voor wie? 

Op dit rouwkamp voor jongeren is iedereen tussen 6 en 16 jaar welkom die iemand belangrijk is verloren. Dat kan een mama of papa zijn, een broer of zus, oma of opa, vriend of vriendin, nicht of neef, tante of nonkel,… Of het nu een plots overlijden is, een overlijden na een slepende ziekte of na zelfdoding, iedereen kan deelnemen.

We gaan aan de slag in kleine groepjes, opgedeeld volgens leeftijd. De kindergroep (6 tot 12 jaar) en de jongerengroep (12 tot 16 jaar) gaan een hele week op kamp, in de zomer. Af en toe doen we allemaal samen een activiteit. We sluiten ook samen, in grote groep, het kamp af.

Wanneer en waar?

Het volgende rouwkamp voor jongeren vindt plaats van maandag 11 juli tot en met zaterdag 16 juli 2022!

Zaterdag zit het kamp erop, en zijn ook jouw ouder(s), broers en zussen welkom! Ieder groepje toont waar hij/zij de voorbije week mee bezig is geweest. Daarna is er voor iedereen, de deelnemers, begeleiders en ouders nog een lekkere maaltijd en afsluitmoment voorzien!

De locatie waar het kamp doorgaat, is Domein Roosendael, in Sint-Katelijne-Waver. Benieuwd hoe dit domein er uitziet? Neem een kijkje op hun website.

Met wie?

Je krijgt de kans om leeftijdsgenoten te ontmoeten die hetzelfde meemaakten. Door te praten met lotgenoten zal je ontdekken dat wat je voelt normaal is. Je leert ook hoe anderen met een verlies omgaan.

Animatoren van Crejaksie en vrijwilligers verbonden aan vzw Mis­sing You begeleiden dit rouwkamp. Ze volgden een opleiding over verlies en sommige begeleiders zijn ook zelf iemand verloren. Je kan op voorhand al eens met hen spreken als je vragen hebt of meer informatie wil.

Wat staat er op het programma? 

Elke dag zullen we in de voormiddag met elkaar praten en op een creatieve manier aan de slag gaan met je verliesverhaal en met je gevoelens. Je mag je verhaal in groep vertellen, maar dat moet niet.

De rest van de dag doen we leuke dingen samen, want samen zijn is plezierig. Er zijn animatoren aanwezig die iedere dag grote en kleine spelen organiseren. We maken er een gezellige boel van!

Mocht je nood hebben aan een extra babbel tijdens de ontspanmomenten dan kan je op ieder moment bij de begeleiders terecht.

Check onze kalender

met alle activiteiten voor jongeren

september 2022

Leeftijd:

Jongeren

Regio:

Alles

24sep09:3011:45Jongerengroep - Sint-Niklaas

25sep10:0012:00Jongerengroep - Hasselt

25sep10:0012:00Jongerengroep - Deerlijk

25sep10:0012:00Jongerengroep - Leuven

Aanbod van anderen

Verschillende collega’s en andere organisaties bieden diverse programma’s aan voor jongeren in rouw.

SPREAD THE LOVE
X