Ontmoetingsdag

zaterdag 12 oktober 2019

Elk najaar organiseert Missing You een ontmoetingsdag voor jongeren. Op deze dag brengen we kinderen, jongeren, jongvolwassenen en ouders samen. Dit jaar is het thema ‘Rouw is als eb en vloed’.

Ben je tussen 12 en 16 jaar? Dan ga je, samen met andere jongeren die ook iemand verloren, op creatieve wijze aan de slag met je verliesverhaal. Vandaag is er ruimte om te praten over verlies en verdriet, én om lotgenoten te ontmoeten.

Als het aan de kust net vloed geweest is dan zie je allerlei zaken die de zee vanuit haar overweldigende kracht met zich meebracht. Schelpen, touw, stukken hout, stenen,… Allemaal gehavend en verweerd door in de zee rond te dobberen. Soms dreven ze rustig mee, soms moesten ze een storm trotseren. Als je rouwt om iemand die je graag ziet voelt het vaak net zo. Wat je voelt, denkt en ervaart is net als de getijden, met ups en downs. In deze workshop gebruik je een tak drijfhout als symbool voor de ruwe pijn die je reeds doorstond, maar ook voor jouw ferme drijfkracht om boven water te blijven en niet op te geven. Aan deze tak drijfhout knoop je met een macramétechniek een hanger uit touw vast. Daarin is plaats voor een potje met een vergeet-me-nietje dat jij op jouw manier verder uitwerkt (versieren, foto erin verwerken, herinneringszin of stukjes muziektekst erbij plaatsen, boodschap in een miniflesje eraan vast te knopen, enz.). Misschien krijgt dit werk nadien wel een speciaal plekje in jouw kamer?

Ook ouders zijn welkom op deze dag.

Verloop van de dag

09u15: Onthaal

09u45: Welkomstwoord

10u00: Ochtendprogramma

12u15: Lunch

13u15: Namiddagprogramma

16u00: Gezamenlijk afsluitmoment

17u00: Einde

Locatie

Sint-Andreaslyceum (SASK), Fortuinstraat 29, 8310 Sint-Kruis (Brugge)
Op 10 min van Brugge station met bus 10 en bus 58 te bereiken

Prijs

10 euro, over te schrijven op rekeningnummer BE21 0882 3738 8903 met de mededeling ‘Ontmoetingsdag 2019’

Ben je nieuwsgierig naar hoe zo’n ontmoetingsdag eruit ziet? Hier vind je een filmpje van onze ontmoetingsdag in 2016, gemaakt door één van onze deelnemers!

Vragen?

Heb je een vraag? Stel ze via het contactformulier of mail naar greet@missingyou.be.

Check onze kalender

met alle activiteiten voor jongeren

november 2019

Leeftijd:

Jongeren

Regio:

Alles

Geen activiteiten

SPREAD THE LOVE
X