Ontmoetingsdag 2022

Elk jaar organiseert Missing You een ontmoetingsdag voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen die iemand dierbaar verloren zijn.

Op deze dag brengen we hen als lotgenoten samen en gaan we op creatieve wijze aan de slag met het verliesverhaal. Er is ruimte om te praten over verlies, verdriet én om lotgenoten te ontmoeten.

Ook ouders en/of netwerk zijn welkom op deze dag.

De ontmoetingsdag gaat door op zaterdag 22 oktober 2022 in het Scoutshuis in Antwerpen.

We starten om 9u00 en sluiten deze warme dag af rond 17u00 met een gezamenlijk afsluitmoment.

Kostprijs: € 15

Broodjeslunch met soep, drank en tussendoortjes zijn inbegrepen.

Ben je tussen 6 en 12 jaar ?

Voor kinderen bieden we twee groepen  aan:

 • Kindergroep 1-2-3de leerjaar

Muziek en emoties gaan vaak samen hand in hand. Liedjes brengen vaak troost als je iemand mist. In deze groep gaan we creatief  aan de slag met onze gevoelens die we ervaren op verschillende soorten muziek . We brengen muziek,  dansen en kleuren samen in deze workshop.

 • Kindergroep 4-5-6de leerjaar

Iedereen verloor iemand die hun heel dierbaar was. Tijdens deze dag gaan we samen op weg en delen we ons verhaal met elkaar. We wisselen tips uit hoe we met onze rouw omgaan en ervaren dat we niet alleen zijn in ons verdriet. We luisteren bij elkaar welke impact sociale media heeft: delen we wanneer we ons verdrietig voelen? Of delen we enkel de leuke momenten? Kan instagram of tiktok ook een plaats zijn om troost te vinden? Ook gaan we creatief aan de slag: zonder woorden kan een knutselwerkje veel zeggen. Luisteren naar elkaar en vertellen als je dit wilt, staat centraal op deze dag.

Ben je tussen 12 en 18 jaar ?

Voor jongeren bieden we twee groepen  aan:

 • Jongeren 1-2-3de middelbaar

Bij het verlies van een dierbare heb je het gevoel dat de wereld stil staat. Eigenlijk sta je zelf stil en draait de wereld rondom jou gewoon door, maar je bent niet alleen, samen met andere lotgenoten maken we een reuzegroot tafereel en zal je merken dat je door je verdriet te delen er helemaal niet alleen voor staat. Ik draag je met me mee, samen met de wind over het woelige water, voor eeuwig verbonden, Herinneringen geraken verweven met je leven. We maken een hartencollage met aansluitend een herinneringsjuweel.

 • Jongeren 4-5-6de middelbaar
Ik leef met mijn verlies en alles wat daarbij komt kijken. Jij leeft met jouw gemis. Elk zijn verhaal maar we delen ook iets gemeenschappelijks. We hebben ook andere mensen om ons heen, vaak ondersteunend soms ook onwetend of afwezig. Herken jij dit ook?  Tijdens de workshop “Ik, jij – wij” delen we onze verhalen en ervaringen met elkaar en zoeken we een antwoord op onze vragen. We maken ook tijd om er  op een creatieve manier mee om te gaan.  

Ben je tussen 18 en 30 jaar ?

Voor jongvolwassenen die verder studeren, een sabbatjaar nemen of reeds werken bieden we volgende groep:

We starten de dag met elkaar beter te leren kennen als lotgenoten.  Door naar elkaar te luisteren en elkaar te troosten met onze innerlijke warmte en kracht.  Rouw is rauw.  Dat is gewoon een feit, maar net daarom als we samen doorheen dit verdriet (opnieuw) stappen, komen we dichter bij onze kern.  Door intens te focussen op ieders’ verdriet, geeft dat je ook de nodige kracht. De kracht van deze groep is het lotgenotenschap.  Door die unieke verbondenheid, gaan we samen creatief aan de slag.  We gaan van iets hard iets zacht maken.  Samen gaan we stenen vervilten.  Zo zijn we niet enkel bezig met onze gedachten maar vooral ook met onze handen…het helpt om je gedachten te verzetten.  Na deze workshop heb je een mooie herinnering aan deze dag maar vooral aan de persoon/personen die je intens mist.  Door de zachte steen van tijd tot tijd eens vast te pakken of te verplaatsen of gewoon een vast plekje te geven, kan het in moeilijkere periodes je verdriet wat doen wegebben…of vermooien.

Deelnemen ?

Vul alle gegevens in en bevestig meteen jouw inschrijving door direct te betalen via de online betaalmodule onder het formulier.  Betaal meteen !

  Vul hieronder opnieuw enkele gegevens in, het aantal deelnemers en breng jouw inschrijving meteen in orde.

  Lukt het niet om online te betalen ?

  Gelieve dan zo snel mogelijk na het invullen van het formulier € 15,00 per deelnemer te storten op het rekeningnummer BE74 7795 9543 1807 met in de vrije mededeling vermelding van “Ontmoetingsdag 2022 – naam deelnemer(s)”.

  Totaal € -  SPREAD THE LOVE
  X