Educatief aanbod

Educatief materiaal waarmee je als leiding of animator aan de slag kan gaan wanneer je in contact komt met een lid dat een dierbare verloor.

‘Omgaan met rouw en verlies bij kinderen en jongeren’ is een vorming op maat van ons publiek bv. familie, (toekomstige) leerkrachten, jeugdwerkers, begeleiders en opvoeders, etc.

Educatief spel

Missing You vzw heeft het laagdrempelig bordspel ‘Vaar wel’ ontwikkeld om met jongeren in dialoog te gaan over rouw en verlies.

Wordt het ooit weer normaal? Het is een vraag die Rune dag en nacht bezighield, alles werd namelijk anders na het overlijden van zijn papa. Rune is één van de rolmodellen van ons project ‘Sharing = caring’ waarbinnen dit boek tot stand kwam. Het biedt een inkijk in het leven van zes jongeren die afscheid moesten nemen en getuigen over gemis, verder leven, overleven, stilstaan, eenzaamheid, vriendschap en troost.

Boekje door en voor jongeren die een dierbare verloren waarin je ontdekt wat rouwen is, hoe zich dit kan uiten en welke gevoelens die je kan ervaren als je rouwt.

Een overzicht met materiaal (boeken, spelmateriaal, …) om jou te inspireren en jonge rouwenden te stimuleren om zelf aan de slag te gaan met hun verlies.

Lees- en prentenboeken zijn een fijne manier om kinderen en jongeren meer zicht te laten krijgen op wat overlijden, rouw en alles wat daarbij komt kijken inhoudt.

SPREAD THE LOVE
X