Yaren en de zon

Yaren en de zon

“Het is zomer en de tienjarige Yaren vertrekt op kamp. Ze is nerveus, want het is niet zomaar een kamp… nee, ze gaat naar een kamp voor kinderen die allemaal iemand belangrijk verloren hebben. Yaren’s mama is namelijk vier jaar geleden gestorven. En daar heeft ze het natuurlijk nog steeds moeilijk mee. 

Op dit rouwkamp botst Yaren op de enthousiaste spring-in-’t-veld Kato. Kato heeft vorig jaar haar papa verloren, maar gaat daar op een hele andere manier mee om dan Yaren. Het is het begin van een bijzonder kamp en een al even bijzondere vriendschap…”

Documentairemakers Joren Slaets en Renate Raman maakten een prachtige minidocu op ons rouwkamp. ‘Yaren en de zon’ geeft een mooie inkijk in het leven van 2 meisjes die iemand dierbaar zijn verloren. Je krijgt tevens een mooi beeld over hoe het er op rouwkamp aan toe gaat.

Je kan de docu bekijken via Ket & Doc, de kinderdocumentaire reeks van Ketnet. In dit unieke format bekijk je de wereld telkens 15 minuten lang door de ogen van een kind en hun verhalen zijn allemaal waargebeurd.

⇩ klik hier om ‘Yaren en de zon’ volledig te bekijken via VRTnu  ⇩

 

SPREAD THE LOVE


X