Geborgen Zorgen

Geborgen Zorgen

Tijdens deze coronacrisis wordt jong en oud uitgedaagd om verschillende gevoelens te leren hanteren: onmacht, slapeloosheid, rouw, angst, het gebrek aan vooruitzichten, eenzaamheid, verdriet … En dat allemaal vaak in ons eentje, achter gesloten deuren.

We zitten dan misschien wel ‘opgesloten’ in ons kot, maar daarom nog niet in onszelf. Het bespreekbaar maken, uiten van emoties en scheppen van verbinding is belangrijk.

Daarom lanceerden Huis van de Mens Brugge, vzw Missing You, vzw Rouw en verliescafé Vlaanderen (afdeling Brugge), het Heidehuis, OCMW en Stad Brugge het project Geborgen Zorgen, met als bedoeling om al deze zorgen op te bergen. We willen ze een veilige plaats, bestaansrecht en erkenning geven. Het is normaal dat mensen bang, verdrietig of gespannen zijn. Dat mag ook.

Hoe voel jij je tijdens deze moeilijke coronaperiode en hoe overbrug je dit? Teken of schrijf over je verdriet, je zorgen, je pijn. Centraal op ’t Zand in Brugge is een grote, rode brievenbus geplaatst waar al deze zorgen in ontvangen en gekoesterd kunnen worden. We hopen dat de Bruggelingen ze zo letterlijk en figuurlijk een beetje ‘zwaarte’ kunnen achter laten.

(https://www.brugge.be/coronavirus/geborgenzorgen)

Neem zeker ook eens een kijkje naar ons aanbod tijdens Corona

SPREAD THE LOVE


X